Tesla "Fart on Demand" lebih menghiburkan dari Astro on Demand - citybrain.my - City Brain Malaysia

citybrain.my - City Brain Malaysia

City Brain Malaysia - Maklumat Ilmiah untuk Malaysia Baru. Sebarang urusan sila hubungi: [email protected]

Isnin, 24 Disember 2018

Tesla "Fart on Demand" lebih menghiburkan dari Astro on Demand


Dalam episod 'Adakah Elon Musk melawak?', Tesla telah melancarkan 'aplikasi kentut' bernama Emissions Testing Mode sebagai Easter Egg dalam perisian kenderaan mereka.

Easter Egg ialah istilah yang digunapakai untuk ciri yang tidak dijangka atau tidak didokumentasikan dalam perisian komputer, dimasukkan sebagai jenaka atau bonus.

Hujung minggu lalu, tweet Elon Musk mengatakan "Tesla 💨 app hampir selesai. Penting untuk mendapatkan setiap nota dengan betul! "

Emoji 💨 merujuk sebagai emoji "kentut", yang menyebabkan orang berfikir jurutera Tesla sedang bekerja untuk aplikasi kentut.

Ia adalah satu lagi daripada tweet-tweet dari Musk yang membuat anda mempersoalkan sama ada dia bercanda atau Tesla sebenarnya meletakkan sumber ke arah ini.

Sekarang kita mempunyai jawapannya: Ya.

Semua pemilik Tesla mendapatkan versi baru perisian kenderaan Tesla mempunyai akses kepada ciri baru dalam Easter Egg:

Ia betul-betul seperti apa yang dikatakan; aplikasi kentut. Pemilik Tesla boleh memilih antara kentut "pada permintaan" dan kentut apabila menggunakan turn signal.


Versi baru perisian Tesla mengeluarkan banyak bunyi kentut yang berbeza, sama seperti komen Musk mengenai penalaan halus "nota kentut", dan mereka mempunyai beberapa nama-nama kreatif yang nampaknya menjadi lelucon tentang Musk dan syarikatnya:

  •     Not a Fart - merujuk kepada "Not a Flamethrower" The Boring Company
  •     Short Shorts Ripper - Musk suka mengejek shortsellers saham TESLA - bahkan menghantar   sekotak boxers pada satu ketika kepada salah seorang shortsellers.
  •     Falcon Heavy - Merujuk kepada roket SpaceX terbaru dan terbesar yang melancarkan Tesla  Roadster ke ruang angkasa
  •     Ludicrous Fart - rujukan kepada mod Ludicrous kereta Tesla
  •     Neurastink - Musk mempunyai syarikat bernama Neuralink
  •     Boring Fart - satu lagi rujukan kepada The Boring Company
  •     I'm so Random - Memainkan bunyi semua kentut di atas secara rawak.

Kemas kini perisian terbaharu Tesla yang sama juga mempunyai Easter Egg "Mod Romantis" yang mengubah skrin tengah menjadi unggun api, siap dengan bunyi unggun, dan memainkan beberapa muzik romantis.

Tiada syarikat kereta lain yang begitu inovatif dalam menawarkan hiburan kepada pelanggan mereka. Ia kelihatan seperti Tesla dan Elon Musk sangat menghiburkan untuk musim cuti ini. Lihat sahaja reaksi anak-anak pemilik Tesla ini apabila mendengar bunyi kentut yang dikeluarkan oleh kereta Tesla bapa mereka:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Post Top Ad

Responsive Ads Here
-->